CSI / Rusia

(MOSCOVA PREGĂTEȘTE NOI SANCȚIUNI) Rușii vor să blocheze importul de automobile și medicamente

Potrivit presei ucrainene, noile sancțiuni vor fi introduse în cazul în care țările UE și SUA încearcă să pedepsească din nou Rusia. Această măsură deja figurează într-o listă de proiect de lege privind eventuale sancțiuni pe care Guvernul l-a trimis președintelui rus, Vladimir Putin.

Însă, liderul de la Kremlin a cerut să fie pregătită doar interdicția la produsele menționate. „Sancțiuni suplimentare vor fi aplicate din partea Rusiei, doar dacă UE și SUA înăspresc sancțiunile din partea lor”, scrie presa ucraineană, citând un oficial din țară.

SUA şi UE nu recunosc anexarea Crimeii la Rusia şi, începând din luna martie, au impus mai multe valuri de sancţiuni împotriva unui număr de politicieni ruşi, oameni de afaceri şi companii. În replică, la începutul acestei luni preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia.

La mijlocul lunii iulie, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care se interzice ca statul şi autorităţile publice din Rusia să cumpere autovehicule produse în străinătate, în ideea de a-i sprijini pe producătorii locali. Interdicţia vizează autoturismele pentru oficialii de rang înalt, transportul public, vehicule pentru situaţii de urgenţă, precum şi echipamente pentru agricultură şi construcţii.

sursa: pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *