CSI / Rusia

Moscova pregătește o nouă uniformă pentru soldații aflați pe frontul din Ucraina

Primul lot cu noua uniformă pentru armata rusă, care a fost numit informal „în șapte culori”, va fi gata în câteva zile și va fi trimis spre aprobare la Ministerul rus al Apărării, informează publicația rusă RBC.

Noua uniformă pentru militarii ce participă la așa-numita „operațiune militară specială din Ucraina” va fi realizată de Biroul de proiectare experimentală Gardarik, care deține unități de producție în regiunea rusă Yaroslavl.

Potrivit directorului general al companiei Gardarik, Ksenia Dugelnaia, pantalonii au buzunare pe șolduri care pot găzdui 4 încărcătoare pentru armele automate.

Există o opțiune de reglare a înălțimii genunchiului, iar în interior sunt introduse genunchiere din neopren.

Cămașa de luptă poate fi purtată pe sub vesta antiglonț – este confecționată din țesătură de bumbac cu elastan (fibră sintetică elastică) și impregnată cu agenți speciali care împiedică absorbția mirosurilor. Jacheta este confectionată din bumbac și poliester.

„Dacă puneți o vestă antiglonț peste jachetă, atunci există acces la buzunarele laterale”, a precizat Ksenia Dugelnaia.

„Noua uniformă de vară de la întreprindere este numită informal „în șapte culori” din cauza celor șapte culori de camuflaj din țesătură. Croitorii folosesc numai materialele rusești”, a declarat Ksenia Dugelnaia.

În prezent, compania numără 50 de angajați care pot realiza aproximativ 5.000 de uniforme militare pe lună, dar Gardariki plănuiește să angajeze încă aproximativ 500 de oameni și să deschidă o unitate de producție în regiunea Tula și încă una în republicile din Caucaz.

Primul lot de uniforme va fi gata într-o săptămână. Un set va fi trimis spre „acceptare”, iar apoi, în cazul unui rezultat pozitiv, uniformele vor ajunge în depozitele Ministerului Apărării, de unde va fi distribuit către unități. Conducerea companiei a refuzat să dezvăluie detaliile contractului, cum ar fi volumul producției și costul unui set de uniforme, invocând confidențialitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Deci sa recapitulam: 1 incarcator in arma, 3 in geanta de la sold, 4 pe burta si 4 in buzunare = 12 incarcatoare = 360 cartuse. (!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *