CSI / RusiaMoldovaPolitică

Moscova răspunde acuzațiilor Maiei Sandu: „Rusia nu reprezintă o amenințare la adresa securității R. Moldova”

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei susține că acuzațiile președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit cărora Kremlinul urmărește să pună în aplicare un nou plan de a destabiliza R. Moldova, inclusiv prin luarea cu asalt a unor instituții publice, pentru a determina actuala guvernare să demisioneze, ar fi nefondate, scrie Ziarul Național.

Potrivit purtătoarei de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, Rusia, stat care a atacat militar Ucraina, nu ar reprezenta o amenințare pentru Republica Moldova.

„Asemenea acuzații sunt complet nefondate. Sunt construite în spiritul trucurilor clasice pe care le folosesc adesea Statele Unite, alte țări occidentale și Ucraina: mai întâi acuzați cu referire la informații secrete presupuse care nu pot fi verificate, apoi le folosesc pentru a-și justifica propriile acțiuni ilegale”, a declarat marți Maria Zaharova, citată de Tass.

Aceasta a menționat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat teoria „planului rus pentru destabilizarea R. Moldova” având ca scop „atragerea Chișinăului într-o confruntare dură cu Rusia”. Zaharova a afirmat că autoritățile moldovenești au confirmat „falsul lui Zelenski”, pentru a distrage atenția de la problemele interne.

„Facem apel la autoritățile moldovenești să dea dovadă de spirit de stat, să nu cedeze provocărilor din afară și să se ghideze în acțiunile lor de interesele cetățenilor statului lor, înțelegând marile avantaje pe care le pot aduce R. Moldova relațiile de prietenie stabile cu Rusia. Rusia nu reprezintă o amenințare la adresa securității R. Moldova”, a mai purtătoarea de cuvânt a MID-ului rus.

Rapoartele despre un complot rusesc de a răsturna Guvernul R. Moldova sunt „foarte îngrijorătoare”, a spus luni John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, într-o conferinţă de presă.

„Cu siguranţă nu este în afara limitelor comportamentului rus şi suntem absolut alături de Guvernul şi poporul din R. Moldova”, a precizat John Kirby.

Oficialul de la Casa Albă a declarat că presupusul complot nu a fost confirmat din surse independente, dar „cu siguranţă nu este în afara limitelor comportamentului rus şi suntem absolut alături de guvernul şi poporul moldovenesc”, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Amintim că președinta Maia Sandu a atenționat luni cetățenii R. Moldova despre noile acțiuni subversive ale Rusiei, care presupun, mai nou, luarea cu asalt a unor instituții de stat de către persoane cu pregătire militară, îmbrăcate în civil. Moscova ar miza, în primul rând, pe „așa-zisa opoziție” în frunte cu Partidul „Șor”. Aceste atacuri ar urma să fie însoțite de luări de ostatici, pentru a determina actuala guvernare să demisioneze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Madame Zaharova nu uita sa aminteasca
  supusilor de ieri ( si de astazi ) ca rusia
  este prietena seculara a basarabenilor.
  Niciodata rusia nu s a scuzat pentru as
  asinarea in masa a moldovenilor, re
  fuza sa plateacsca despgubiri , se opu
  ne reunirii cu romania. Doamna zahar
  ova stie ceva despre raptul prietenesc
  al rusiei care se cheama ribantrop m
  alatoff ???? Aceasta dragoste “” a la
  russe “”, costa foarte scump romanii
  oriunde s ar afla ei in lume. Madame
  Zaharova este inocenta si face La sou
  rde oreille fatza de adevarurile istoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *