CSI / Rusia

Moscova susține că a închis pentru câteva ore spațiul aerian din Sankt Petersburg din cauza unui exercițiu de antrenament

Surse de ştiri ruseşti, inclusiv agenţia oficială de presă TASS, transmite o declaraţie a Ministerului rus al Apărării, care susţine că închiderea spaţiului aerian din jurul oraşului Sankt Petersburg, marţi dimineaţa, pentru câteva ore, a făcut parte dintr-un exerciţiu de antrenament.

„La 28 februarie, forţele din zona vestică de responsabilitate pentru apărarea aeriană au desfăşurat o sesiune de antrenament pentru interacţiunea cu autorităţile civile de control al traficului aerian. În timpul antrenamentului, forţele de apărare aeriană au lucrat la aspecte legate de detectarea, interceptarea şi identificarea presupusei ţinte a intrusului, precum şi la interacţiunea cu serviciile de urgenţă şi cu agenţiile de aplicare a legii în cazul unei situaţii de urgenţă”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Anterior, relatări media neverificate din Rusia au susţinut că închiderea s-a datorat faptului că un obiect neidentificat a fost observat în apropierea aeroportului, iar temerea era că ar putea fi o dronă inamică.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat marţi, 28 februarie, președintele Rusiei a fost informat de închiderea temporară a aeroportului din Sankt Petersburg. Peskov a refuzat să ofere mai multe detalii, dar a spus că autorităţile oraşului şi armata vor furniza ulterior o actualizare a informaţiilor.

Agenţia rusă RIA a raportat că restricţiile vizând spaţiul aerian din jurul Sankt Petersburgului au fost ridicate marţi în jurul prânzului, după ce câteva ore spaţiul aerian pe o rază de 200 de km a fost închis.

Site-urile de urmărire a zborurilor au arătat că aeronavele decolează din nou de pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, după ce operaţiunile de zbor fuseseră suspendate.

Anterior, aceste site-uri de urmărire a zborurilor au arătat că avioanele care decolaseră în direcţia Sankt Petersburg făceau cale întoarsă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *