Guvern

Moţiunea pe numele ministrului justiţiei a căzut

Vladimir Cebotari, în raportul său, a spus că există progrese şi e nevoie de voinţă politică pentru a pune în practică obiectivele de reformare a justiţiei. Oficialul a constat că în ultimele şase luni de când activează Guvernul Filip s-a demonstrat că astfel de voinţă există.

Deputatul socialist, Vasile Bolea, a menţionat că ministrul justiţiei nu ar avea timp pentru reforma justiţiei pe motiv că are deschise afaceri în alte domenii, precum cel aviatic. Ministrul l-a contrazis şi a zis că el este total dedicat muncii de la minister. Oficialul l-a invitat pe parlamentar la Ministerul Justiţiei pe o perioadă de cel puţin o săptămână ca să vadă cu ce se ocupă ministrul personal şi toată echipa sa. Vladimir Cebotari a adăugat că speculaţiile privind compania aeriană deschisă de familia sa au avut ca scop să-l discrediteze, dar familia sa se retrage de la administrarea acestei companii.

Liderul fracţiunii liberal-democraţilor, Tudor Deliu a spus că din punct de vedere profesional, ministrul Vladimir Cebotari a trecut de la domeniul transporturilor la domeniul justiţiei. Deputatul l-a acuzat pe ministrul justiţiei că este părtinitor şi special nu a permis întrevederea în penitenciar cu deputatul Vlad Filat, reţinut şi condamnat recent pentru abuz în serviciu şi corupţie pasivă.

Moţiunea împotriva ministrului justiţiei este a şasea care cade.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *