Actualitate

Moțiunea simplă de cenzură împotriva ministrului Finanțelor a fost respinsă de Legislativ

Deputații PSRM au invocat în moțiune că, „după șase luni de la învestirea Guvernului Filip, anul curent este pe cale să devină un eșec economic din cauza politicii de supraimpozitare, supraîndatorare și de tăiere a investițiilor, acțiuni de care se face responsabil Ministerul Finanțelor, condus de Octavian Armașu”.

La rîndul său, ministrul a declarat că „această moțiune simplă de cenzură este mai degrabă o metodă a unor politicieni de a sustrage atenția cetățenilor de la adevăratele reforme și evoluții care se înregistrează pe plan socio-economic ale actualului Guvern”.

De asemenea, Armașu a menționat că „Serviciul Fiscal a acumulat cu 706,1 milioane lei (16,5%) mai mult decît în perioada similară din anului trecut, iar Serviciul Vamal a acumulat venituri cu 655,3 milioane lei (9,7%) mai mult decît în 2015 și asta în condițiile în care importul a scăzut cu circa 12%”.

Săptămîna trecută Legislativul a respins moțiunea simplă de cenzură depusă de fracțiunea PSRM împotriva ministrului Apărării, Anatol Șalaru. Astăzi socialiștii au depus o nouă moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Muncii, Protecției Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *