Sănătate

Motive incredibile pentru care trebuie să bei apă caldă în fiecare dimineață

1. Apa caldă detoxifică organismul.
Apa caldă este perfectă pentru detoxifierea organismului tău. Atunci când bei această apă, temperatura corpului tău începe să crească, ceea ce duce la transpirație. Prin transpirație, corpul tău elimină toxinele și se curăță. Pentru rezultate optime, poți adăuga puțină zeamă de lămâie în apă.

2. Previne îmbătrânirea prematură.
Un alt motiv pentru care ar trebui să-ți cureți corpul de toxine este pentru că acestea îl fac să îmbătrânească mai repede. Consumul de apă caldă ajută și la repararea celulelor pielii, care sunt responsabile de elasticitatea pielii și sunt afectate de radicalii liberi.

3. Îmbunătățește circulația sângelui.
Depozitele de grăsime din organism sunt eliminate odată cu depozitele de acumulări din sistemul nervos, atunci când bei un pahar cu apă caldă. Acest lucru scoate toxinele din organism, iar circulația sanguină este îmbunătățită.

4. Te ajută să scapi de kilogramele în plus.
Apa caldă este perfectă pentru un metabolism sănătos, ceea ce poate reprezenta baza unui regim corect de slăbit.
Cel mai ușor lucru prin care poți face asta este să bei un pahar cu apă caldă și zeamă de lămâie dimineața, imediat după trezire. Ca bonus, apa caldă va ajuta și la descompunerea țesutului adipos din corp.

5. Ajută la vindecarea congestiilor nazale și durerilor în gât.
Apa caldă este un remediu natural excelent pentru răceli, tuse și dureri în gât. Aceasta dizolvă flegma și ajută la eliminarea acesteia din tractul respirator. Poate fi ajutorul tău de încredere când ai o durere în gât, dar este soluția perfectă și pentru vindecarea congestiilor nazale.

6. Ameliorează crampele menstruale.
Apa caldă își face cunoscute efectele și în ceea ce privește diminuarea crampelor menstruale. Căldura apei are un efect calmant și relaxant asupra mușchilor abdominali, care pot face crampele și spasmele să dispară.

7. Accelerează creșterea părului.
Un alt beneficiu adus de consumul de apă caldă este creșterea accelerată a părului. În primă fază, apa caldă stimulează activitatea regulată a rădăcinilor, după care promovează creșterea părului. 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.