Ultima oră

Multiple nereguli depistate în acordarea ajutorului social

Mircea Grigorev, şeful Inspecţiei Sociale a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Inspecţia Socială, că printre multiple nereguli depistate se numără declararea eronată a veniturilor familiilor, nerespectarea de către unele direcţii de asistenţă socială a termenului legal de examinare a cererilor, încălcarea termenului de înştiinţare a solicitantului despre decizia privind acordarea sau neacordarea ajutorului social, corectări şi modificări a informaţiei din cererile de prestaţii sociale de către unii asistenţi sociali fără acordul solicitantului, etc.

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, Valentina Buliga, cheamă autorităţile publice locale să elibereze, conform legii, actele necesare pentru acordarea ajutorului social şi către beneficiarii de ajutor social care sunt obligaţi să depună declaraţii veridice privind veniturile, proprietăţile, bunurile deţinute.

Amintim că în anul 2011 circa 80 de mii de familii au beneficiat de ajutor social din bugetul statului. Numărul familiilor care beneficiază de ajutor social din partea statului este în creştere. În anul 2012 din bugetul de stat au fost alocate circa 438 milioane de lei pentru plata ajutorului social.

Ana-Maria Pancu
Stagiară la Timpul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *