Atitudini

Mulțumiri susținătorilor lui Usatâi

De unde vine acest boicot în masă? Este oare posibil ca 68 de mii de oameni să dea rateu, să nu nimerească cu ștampila în dreptul niciunui candidat? Sau totuși ei au știut bine unde să pună pecetea, acționând la rugămintea și îndemnul unui „idol”?

Odată scos din cursa electorală Renato Usatâi și-a determinat susținătorii să-l voteze deși, în dreptul numelui său, pe buletinul de vot, scria „ANULAT”. Aceștia i-au urmat îndemnul la fel de orbește precum s-au lăsat cuceriți în campania electorală. Ei nu au votat pentru partidele care de bine de rău participă la integrarea europeană a țării, dar nici n-au votat alte formațiuni politice care vor să facă din Republica Moldova un vasal al Rusiei.

Nu pot să-mi dau seama în ce măsură votanții lui Usatâi conștientizează ce au făcut cu votul lor, dar adevărul este că ne-au făcut o mare favoare. În situația în care ne aflăm la limită, aceste 55 de mii de voturi în folosul intereselor lui Putin ne-ar fi putut asigura un legislativ pro-rus până-n măduva oaselor. Nici cât de conștient sau inconștient a fost îndemnul lui Usatâi către alegătorii săi și de ce a vrut el ca un număr atât de mare de voturi să se ducă pe apa sâmbetei nu putem ști, la fel cum nu știm nici 20 la sută din toate comploturile, mașinațiile și ilegalitățile care se fac în culisele politice.

Cert este un lucru, acesta este unul din puținele cazuri în care naivitatea sau chiar prostia unor cetățeni ai Republicii Moldova prezintă un avantaj. Celelalte cazuri au făcut ca 44 la sută din cetățenii RM să nu-și exprime votul, iar 38% din cei care au votat – să susțină partidele pro-UV.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *