Lumea

 Mumii ale unor copii, cu o vechime de peste 1.000 de ani descoperite în Peru – FOTO

Arheologii din Peru au descoperit patru mumii de copii despre care se crede că ar avea cel puțin 1.000 de ani. Descoperirea a fost făcută într-un loc care a fost cândva un spațiu ceremonial sacru, dar care acum se află într-unul dintre cele mai vechi cartiere din Lima de astăzi.

Cercetătorii cred că copiii găsiți alături de rămășițele adulților provin din cultura Ichsma, care s-a dezvoltat pe coasta centrală a Peru înainte ca Imperiul Inca să se extindă și să cuprindă părți din regiunea andină.

Unele dintre rămășițe au fost găsite la poalele unei scări de pe un mic deal, unde se crede că a existat cândva un templu. Luis Tacuda, un arheolog din cartierul Rimac din Lima, a declarat că templul a fost probabil construit în urmă cu 3.500 de ani.

“Toată această zonă este o sală ceremonială foarte importantă”, a declarat Tacuda. “Oamenii care au trăit aici în timpul perioadei Ichsma încă mai considerau acest loc sacru și, prin urmare, își îngropau morții aici”.

Takuda a spus că craniile mumiei aveau încă păr pe ele. Rămășițele au fost găsite lângă ceramică.

Capitala Peru, cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, are aproximativ 400 de ruine arheologice.

Cele mai mari situri arheologice din Peru se află în afara orașului Lima, în locuri precum Cusco, care a fost capitala Imperiului Inca și a căzut sub dominația conchistadorilor spanioli în secolul al XVI-lea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *