Actualitate

Munca în folosul comunității, prestată de condamnați, a scutit autoritățile de cheltuieli considerabile

Conform legii în lucrările de interes comunitar se includ măturarea şi greblarea teritoriilor; lucrări de reparaţie, văruirea bordurilor, lucrări de deszăpezire; tăierea şi despicarea lemnelor; curăţarea canalelor pentru scurgerea apelor; tăierea şi curăţarea arborilor în preajma drumurilor; instalarea ulucelor; plantarea arborilor; încărcarea/descărcarea cărbunelui, nisipului, pietrișului; turnarea scărilor pragului şi construcţia pantei pentru persoane cu dizabilităţi.

Potrivit sursei, cei de la oraș ar prefera să facă închisoare, decât să măture străzile în văzul tuturor. Un astfel de caz a avut loc recent în municipiul Ungheni. Tocmai din acest motiv pentru ei s-au căutat soluții, cum ar fi gradinăritul și reparațiile la grădiniță, reparația și îngrijirea cărților la bibliotecă sau îngrijirea parcului central.

Câțiva condamnați din satul Petrești, care aveau de ispășit ore de muncă neremunerată au fost puși la cosit și la salubrizat locurile publice. Iar acum doi ani, potrivit primarului comunei, Serghei Gorea, la construcția gardului de la primărie s-au economisit peste 30 de mii de lei.

Sursa: unghiul.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *