Actualitate

Munca medicilor de familie va fi mult mai eficientă. Decizia Ministerului Sănătății este definitivă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a revizuit și perfecționat indicatorii de performanță în asistența medicală primară prin reducerea acestora de la 19 indicatori la 6, fapt ce va permite debirocratizarea asistenței medicale primare și eficientizarea acesteia. 

Astfel, instituțiile medicale primare, vor trebui să prezinte, trimestrial, îndeplinirea indicatorilor de performanță la următoarele categorii:

Prevenirea, depistarea precoce și supravegherea maladiilor cardiovasculare
Prevenirea, depistarea precoce și supravegherea maladiilor Diabetului zaharat
Prevenirea, depistarea precoce a stărilor precanceroase și a cancerului
Tuberculoză
Gravide
Copiii

Prin introducerea indicatorilor pentru performanţă în asistenţa medicală primară, Ministerul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale prestate, depistarea precoce a maladiilor, şcolarizarea şi supravegherea adecvată a pacienţilor cu maladii cronice în condiţii de ambulator.

Realizarea acestui deziderat crește performanța sistemului de sănătate și are impact pozitiv la nivel de societate prin reducerea mortalității evitabile, dizabilității și scăderea pe termen lung a costurilor în asistența medicală secundară și terțiară.

Plata cu caracter stimulator pentru îndeplinirea indicatorilor de performanță constituie cel puțin 15% din salariul de bază al lucrătorului medical și se alocă în dependență de indicatorii realizați.

Activitățile de debirocratizare a activității medicului de familie vor continua prin implementarea fișei medicale electronice și a certificatului de concediu medical electronic etc.

Sursa: stirilocale.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *