Actualitate

Municipalitatea va avea un plan local anticorupție pentru anii 2018-2020

Șeful Direcției asistență juridică, Valeriu Bogdan, a declarat în cadrul consultărilor că Planul local anticorupție al Primăriei municipiului Chișinău pentru anii 2018-2020 este bazat pe cinci priorități, ale căror scop este realizarea unui șir de acțiuni și acte interne pentru prevenirea corupției. Este vorba de consolidarea integrității instituționale a administrației publice locale prin prisma aplicării corespunzătoare a legislației anticorupție; gestionarea patrimoniului public local în condiții de calitate, transparență și eficiență.

O altă prioritate este asigurarea transparenței și prevenirii corupției în procesul de planificare, desfășurare și monitorizare a licitațiilor. Mai este vorba de sporirea calității serviciilor publice prin crearea unui management excelent ar resurselor umane. Ultima prioritate este îmbunătățirea comunicării cu cetățenii și transparenței în cadrul APL în procesul decizional.

Potrivit acestor priorități, bunurile proprietate municipală urmează să fie înregistrate și evaluate. Va fi creat un registru al terenurilor proprietate publică din municipiul Chișinău și dusă evidența a acestora. Bugetul municipal înainte de aprobare va fi supus consultărilor publice, iar planul de achiziții – publicat pe pagina web a Primării Chișinău. Totodată, funcționarii publici vor fi promovați prin concurs, pe baza performanței profesionale și va fi efectuată evaluarea lor permanentă.

Planul local anticorupție al Primăriei municipiului Chișinău pentru anii 2018-2020 va fi supus dezbaterilor în cadrul Consiliului municipal Chișinău, marți, 24 iulie.

Sursa: ipn.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *