Ultima oră

Muntean afirmă că Voronin ar fi primit instrucțiuni de la ambasadorii occidentali

Iurie Muntean, care a fost demis din funcţia de secretar al formaţiunii la Plenara Comitetului Central al PCRM de sâmbăta trecută, a spus că în privinţa lui Voronin a fost totul bine până acesta a plecat în vacanţă în Europa. „Ideea cu revoluţia de catifea a fost a lui Voronin. De asemenea,planificasem să ocupăm cu protestatari Piaţa Marii Adunări Naţionale. Era planificat ca în cele din urmă cei de la guvernare să accepte dialogul cu noi, iar odată cu ei aveau să accepte dialogul şi reprezentanţii misiunilor diplomatice. Astfel, urma să obţinem alegeri anticipate. Dar, după ce a revenit din vacanţă, Voronin a devenit cu totul alt om”, a declarat Muntean.

Fostul secretar comunist susţine că Vladimir Voronin a fost influenţat de către Occident şi în special de către corpul diplomatic al statelor europene şi al SUA acreditat în Moldova. „Voronin avea zilnic şi câte zece întâlniri cu ambasadorii occidentali. Ţin minte că o astfel de întrevedere cu ambasadorul SUA a durat cel puţin două ore. Pe când erau suficiente vre-o 15 minute. Este clar că lui Voronin i se făcuse instructajul cuvenit. După astfel de întâlniri el ne-a şocat pe toţi că radicaliştii nu au ce căuta în partid. Este clar că decizia de a colabora cu partidele pro-europene a fost luată cu mult timp înainte de alegeri”, a conchis Muntean.

Plenara CC al PCRM de sâmbăta trecută a luată decizia de a colabora cu partidele pro-europene cu anumite condiţii. Liderii PL au declarat că s-ar putea discuta cu comuniştii după finalizarea negocierilor de formare a coaliţiei de guvernare, iar PD şi PLDN deocamdată nu s-au expus.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *