Politică

Munteanu îl critică pe Nosatîi pentru poziția privind chestiunea NATO. „Nu-şi poate impune punctul său de vedere, pentru că nu-l are”

Fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, a criticat poziţia prudentă a ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, cu privire la posibilitatea aderării republicii la NATO.

Fostul ambasador a scris pe pagina de Facebook că în momentul în care Ucraina a solicitat un alt ajutor militar din partea Occidentului la reuniunea Grupului Ramstein, Moldova ”nu foloseşte formatele internaţionale pentru a-şi susţine şi consolida securitatea”, transmite Știri.md.

De asemenea, el regretă că Republica Moldova este încă slab reprezentată pe arena internaţională în materie de apărare şi securitate.

”Moldova nu ştie să ceară, nu ştie să planifice şi se îngloadă în propriile contradicţii şi confuzii legate de ce fel de apărare are nevoie, în ce fel de alianţe de securitate vrea să participe şi cu ce costuri. Actualul său ministru al apărării dă vina pe politicieni, dar nu-şi poate impune punctul său de vedere pentru o alianţă militară cu NATO pentru că nu-l are, de fapt”, crede Munteanu.

Acesta este un exemplu de ce fel de ministru nu are nevoie Republica Moldova, menționează expertul.

”E nevoie de o generaţie nouă de militari, cu caracter, pregătire militară temeinică şi asumare de proiect (aderarea la NATO – ”I.”)”, a mai conchis Munteanu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Și tu trol rus/prorus tot așa să faci: să-ți vezi de borșul tău de la tiraspol și să lași lumea să gândească cu mintea ei. Tare vă fxxe grija de alții sărăciilor, la voi e totul numai lapte și miere și ați plecat să-i „ajutați” și pe alții să aibă nivelul vostru de primate subumane.

 1. Totzi se balbae cand este vorba de NATO.
  Malda Hi Sta este condusa de poporul
  rusofil nu de politicieni cu viziuni roman
  esti si europeene. Cand poporul va deci
  de (la pastele cailor ) vom decide si noi,
  zic politicienii moi dela chisinau.
  Frica, spectrul rusiei ii domina pe totzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *