Actualitate

Munteanu: Programele contragandidaților sunt specifice unui concurs de suplinire a unei funcții publice într-o întreprindere municipală

Valeriu Munteanu spune că niciunul dintre contracandidații săi nu propune reformele care să dea Chișinăului exact același statut pe care îl are orice oraș european. Niciunul nu vrea autonomie locală și autonomie financiară. Deși pretind că reprezintă forțe politice opuse, cu doctrine diferite și cu vectori geopolitic diferiți, trei candidați – Silvia Radu, Ion Ceban și Andrei Năstase – au programe asemănătoare, afirmă Valeriu Munteanu.

Candidatul PL mai spune că, după ce a anunțat că programul său prevede trecerea aeroportului din proprietatea Ministerului Economiei în cea a Primăriei și apoi anularea contractului de concesiune, Ion Ceban și Andrei Năstase și-au mai lansat o dată candidaturile, de această dată pe motiv că își lansează programele. Nu întâmplător, ambii candidați au în program prevederi privind aeroportul, subliniază Valeriu Munteanu.

Despre programul Silviei Radu, Valeriu Munteanu spune că singurele lucruri care pot fi reținute este faptul că „va face curățenie în parcuri”. Din programul candidatului PSRM, Munteanu reține că Ion Ceban va da afară funcționarii pe criterii etnice și va aduce vorbitori de limbă rusă, și că dorește să alunge din municipiu cele 18 suburbii. Cât despre programul lui Andrei Năstase, Valeriu Munteanu spune că este cel mai ne-european și că trădează o necunoaștere a treburilor capitalei.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *