Culinar.md
Murături delicioase de castraveți cu lămâie
Toate condimentele și mirodeniile sunt calculate pentru un borcan de 1 litru!
Ingrediente:
- Castraveți mici (câți încap în borcan)
- 1 felie de lămâie
- 2 crenguțe de mărar
- 4 căței de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 0,5 linguriță de semințe de muștar
- 3 boabe de piper negru și 3 boabe de oregano fiecare
- 1 cuișor de cuișoare
- Saramură: 1 litru de apă, 150 de grame de cașcaval, 40 de grame de sare.
Să începem să pregătim deliciul nostru:
- Înmuiați castraveții în apă rece timp de 3 ore, apoi spălați-i bine și tăiați-le vârfurile
- În borcane sterilizate se pun toate condimentele și mirodeniile, apoi se pun castraveții și se umplu borcanele cu apă clocotită abruptă timp de 20 de minute.
- Se scurg apoi apa și se măsoară cantitatea de apă. Volumul acesteia trebuie să fie de 1 litru. Dacă apa nu este suficientă, atunci adăugați apă fiartă caldă până la volumul necesar. Dizolvați zahărul și sarea în această apă, adăugați o felie de lămâie.
- Se toarnă marinada fierbinte peste castraveți, se rulează și se întorc cu susul în jos. Nu înfășurați borcanele în nimic, ci lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.
Murăturile ies crocante, cu gust și aromă de lămâie.