Culinar.md

Murături delicioase de castraveți cu lămâie

Toate condimentele și mirodeniile sunt calculate pentru un borcan de 1 litru!

Ingrediente:

  1. Castraveți mici (câți încap în borcan)
  2. 1 felie de lămâie
  3. 2 crenguțe de mărar
  4. 4 căței de usturoi
  5. 2 frunze de dafin
  6. 0,5 linguriță de semințe de muștar
  7. 3 boabe de piper negru și 3 boabe de oregano fiecare
  8. 1 cuișor de cuișoare
  9. Saramură: 1 litru de apă, 150 de grame de cașcaval, 40 de grame de sare.

Să începem să pregătim deliciul nostru:

  1. Înmuiați castraveții în apă rece timp de 3 ore, apoi spălați-i bine și tăiați-le vârfurile
  2. În borcane sterilizate se pun toate condimentele și mirodeniile, apoi se pun castraveții și se umplu borcanele cu apă clocotită abruptă timp de 20 de minute.
  3. Se scurg apoi apa și se măsoară cantitatea de apă. Volumul acesteia trebuie să fie de 1 litru. Dacă apa nu este suficientă, atunci adăugați apă fiartă caldă până la volumul necesar. Dizolvați zahărul și sarea în această apă, adăugați o felie de lămâie.
  4. Se toarnă marinada fierbinte peste castraveți, se rulează și se întorc cu susul în jos. Nu înfășurați borcanele în nimic, ci lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.

Murăturile ies crocante, cu gust și aromă de lămâie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *