Moldova

Muruianu nu renunţă

Potrivit procedurii, cei care candidează urmează să fie aprobaţi de Consiliul Curţii, după care candidatura trebuie să fie aprobată de Legislativ.

Despre Ion Muruianu s-a vorbit mult anul trecut, acesta fiind implicat în mai multe scandaluri de corupţie, legate şi de ilegalitatea unor decizii judecătoreşti. Dezvăluiri, în acest sens, au fost făcute atât de presă, cât şi de oficiali. Inclusiv, a avut loc o tentativă de demitere a acestuia de către Legislativ, dar repus în funcţie de către Curtea Constituţională.

Ieri, în cadrul unei emisiuni la TV7, deputatul liberal-democrat, Mihai Godea, s-a arătat convins că Muruianu nu va primi votul de încredere a parlamentarilor. Mai rezervat a fost democratul Dumitru Diacov: „Eu nu vreau acum să vorbim despre o persoană. Mai întâi să ajungem la acel moment, o să ne consultăm în interiorul fracţiunii şi o să decidem”.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, care este membru din oficiu al CSJ, a declarat, pentru Radio Europa Liberă, că schimbarea în justiţie trebuie să înceapă din interiorul corpului de judecători.

Amintim că pe 13 februarie 2010, în cadrul Adunării generale a judecătorilor, Ion Muruianu, preşedintele CSJ, şi-a permis un atac la adresa presei şi a jurnaliştilor. Cităm: „Un rol diabolic şi distructiv în această afacere îl joacă mass-media care, fiind prin definiţie dulăi de pază ai societaţii se transformă uneori – să-mi fie de scuzare – în câini turbaţi care devin periculoşi pentru societate prin minciunile pe care le răspândesc”.

Timpul.md (I.S.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *