Moldova

Muruianu s-a înregistrat oficial în cursa pentru preşedinţia CSJ

  „Teoretic, luni este ultima zi de înscriere în concurs, dar nu cred că ar mai putea să mai apară vreun doritor”, a menţionat Anatol Turcanu. Totuşi, potrivit lui, alegerea preşedintelui CSJ nu va avea loc mai devreme de 10 noiembrie, pe motiv că patru dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pleacă într-o deplasare în SUA şi nu va exista cvorum.

La concursul din noiembrie, Ion Muruianu se va duela cu actualul judecător la CEDO, Mihai Poalelungi, care anterior a avut parte de susţinerea deschisă a fostului ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase. La concursul desfăşurat în februarie au candidat cinci judecători. Bătălia s-a dat între Ion Muruianu şi Raisa Botezatu, însă niciunul nu a acumulat numărul necesar de voturi, funcţia de preşedinte interimar fiind ocupată de judecătoarea Raisa Botezatu.

După ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională decizia Parlamentului de demitere a lui Ion Muruianu, acesta a revenit în funcţia de şef interimar al CSJ, până la desemnarea viitorului preşedinte al Curţii.

(După inprofunzime.md)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *