Musaca de cartofi de post
Pentru reţeta de musaca de cartofi de post îţi trebuie aproximativ o ora din timpul tău. În prima jumătate de ora vei pregăti ingredientele, iar în următoarea vei lasă cartofii la coacere.
Ingrediente musaca de cartofi de post
– 3 morcovi potriviţi;
– o ceapă medie;
– un kilogram de cartofi;
– un căţel de usturoi;
– 2 linguri cu vârf de pesmet;
– o jumătate de lingură de făină;
– 3 linguri de ulei de măsline;
– 200 ml. de apă;
– sare şi piper
Mod de preparare: reţeta de musaca de cartofi de post
1. Aprinde cuptorul la 190 de grade Celsius. Spală morcovii şi da-i pe răzătoarea mare.
2. Toacă ceapă mărunt şi pune-o la călit împreună cu morcovii. Adaugă ceapă şi morcovii în tigaia încinsă cu ulei de măsline. Căleşte-i în jur de 5 minute.
3. Curată cartofii şi taie-i în felii subţiri. Aşează un prim strat de cartofi în tavă. Poţi unge tavă cu făină şi pesmet pentru consistentă şi savoare.
4. Condimentează cartofii cu sare şi piper. La legumele călite poţi adaugă, dacă îţi place, ciuperci sau gogoşari.
5. Amestecă legumele călite cu pesmet (pesmetul te va face să uiţi de carne, iar gustul este unul delicios).
6. Pune legumele peste primul strat de cartofi, iar apoi adaugă al doilea strat.
7. Amestecă usturoiul zdrobit într-o lingură de ulei şi căleşte-l un minut. Adaugă o jumătate de lingură de făină şi continuă să învârti până se stinge apă adăugată în crăticioara.
8. Toarnă compoziţia de usturoi peste musacaua din tavă. Lasă musacaua la cuptor preincins la 190 de grade timp de 25 de minute. Pentru a verifică dacă reţeta s-a făcut, înfige o furculiţa în cartofi că să vezi dacă poate străpunge musacaua.
9. Aspectul mâncării trebuie să fie unul rumenit frumos deasupra. Se serveşte fierbinte.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!