Internațional

Musk îl ironizează pe Medvedev pe Twitter: „Cum merge treaba în Bahmut?”. Ce i-a răspuns aliatul lui Putin

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, unul dintre principalii aliați ai lui Putin, și miliardarul Elon Musk au avut un schimb bizar de replici pe Twitter.

Fondatorul Tesla a devenit din ce în ce mai proeminent în dezbaterile legate de războiul din Ucraina, după ce a fost aspru criticat pentru propunerea lui privind un acord de pace care ar implica cedarea peninsulei ucrainene Crimeea către Rusia.

Astfel, cea mai recentă intervenție a sa implică un schimb de replici bizare cu Medvedev, pe Twitter, potrivit Sky News.

Medvedev a ironizat pe rețelele sociale demisia premierului Marii Britanii, Liz Truss, iar apoi a primit o replică usturătoare de la Musk.

„Pa pa Liz Truss, felicitări lăptucii”, a scris Medvedev pe rețeaua socială în limba engleză, făcând referire la o glumă publicată în tabloidul British Daily Star – jurnaliștii au cumpărat o lăptucă de 68 de cenți de la un magazin și au întrebat retoric într-un livestream „Oare Liz Truss va rezista mai mult decât această lăptucă?”, scrie Digi24.

Elon Musk, fiind cunoscut pentru frecvența cu care intervine pe diferite subiecte pe Twitter, i-a răspuns, în primă fază laudativ: „Un trolling destul de bun, ca să fiu cinstit”.

Dar, a continuat cu o replică dură: „Apropo, cum mai merge treaba în Bahmut?”.

Bahmut este un oraș ucrainean, din regiunea Donețk, intens bombardat în ultimele zile de ruși. Cu toate acestea, de luni de zile avansul soldaților lui Putin în acest oraș a fost minim și a implicat pierderi foarte mari.

Deocamdată, Medvedev a încheiat discuția aparent prietenoasă sugerând că îl va vedea pe Elon Musk „la Moscova, de Ziua Victoriei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *