CSI / Rusia

Nadia Savcenko: Dacă Putin vrea să învingă Ucraina – să încerce prima dată să mă învingă pe mine. O să-şi rupă dinții

„Dacă Putin vrea să învingă Ucraina – să încerce prima dată să mă învingă pe mine. Cred că o să-şi rupă dinții şi de una şi de altă! Dar dacă el îşi doreşte atât de tare pace în Ucraina şi prietenie între popoarele noastre, eu sunt gata pentru primul pas. Libertatea mea va fi primul pas spre pace şi înţelegere cu Ucraina”, a declarat Nadia Savcenko.

Savcenko a explicat jurnaliştilor CNN de ce este nevinovată: „.. Eram captivă de mai bine de o ora, când jurnaliştii ruşi au fost ucişi. Eu nu i-am văzut, drumurile noastre nu s-au intersectat. Chiar rebelii mi-au spus că aceşti jurnalişti au nimerit sub focul lor (friendly fire).. Anchetatorii ştiau despre acest lucru de la început şi nu au nimic care să mă învinovățească. Ei au crezut că va fi simplu, doar să-mi „răsucească mâinile”, dar acest lucru nu se va întâmplă”.

Savcenko a vorbit şi despre măsurile absurde de protecţie şi pază la care este supusă de către administraţia închisorii: „Măsurile de protecţie şi de securitate sunt atât de dure, încât nici King Kong nu ar fi în stare să scape. Dar, în general, totul este decent şi gardienii sunt politicoşi. Tratamentul este rezonabil!”.

Savcenko a declarat că va continuă greva foamei până când se va întoarce în Ucraina.

sursa. paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *