Ultima oră

Nantoi: Să renunți deschis la Acordul de Asociere înseamnă să aduci maidanul la Chișinău

„Este cert că 4 partide politice vor intra în Parlament. Mă refer la PL, PLDM, PD și PCRM. Din aceste 3 partide, primul e PLDM. La moment, PLDM are șanse să devanseze PCRM, dar e la nivel ipotetic. Să vedem care vor fi listele, programele electorale. PCRM se află într-o situație deosebită. Până nu demult umbla pe baricade, cu revoluții, acum e liniște. În pofida debusolării societății noastre, Uniunea Europeană nu are alternativă. Uniunea Vamală nu este alternativă. Toși actorii politici vor fi obligați să se conformeze acestei realități”, a subliniat Nantoi.

De asemenea, directorul Institutului pentru Politici Publice consideră că, chiar și în condițiile în care PCRM va face parte din coaliția de guvernare, cursul integrării europene nu va fi răsturnat.

„Nu este un pericol pentru că este precedentul lui Victor Ianucovici din Ucraina, care a renunțat la parcursul european. R. Moldova nu este acel pol geopolitic care să schimbe cursul istoriei. Am nimerit în câmpul magnetic al UE și sper că acest câmp magnetic ne va ține acolo, în condițiile dacă Ucraina va depăși consecințele agresiunii din partea Federației Ruse”, a precizat Nantoi, în cadrul unei emisiuni la postul TV Unimedia.
„Consider că nicio guvernare, în orice combinație, nu va renunța deschis la Acordul de Asociere. Asta înseamnă să aduci maidanul de la Kiev la Chișinău”, a subliniat Oazu Nantoi.

Infoprut.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *