CSI / RusiaUE / Nato

Narîșkin susține că NATO nu va reuşi să-i provoace Moscovei o ”înfrângere strategică”

Şeful serviciului rus de informaţii externe (SVR), Serghei Narîşkin, a declarat miercuri că NATO nu va reuşi să-i provoace Moscovei o ”înfrângere strategică”, în pofida faptului că a trimis arme şi echipamente militare în Ucraina în valoare de miliarde de dolari.

Narîşkin, care este un aliat apropiat al lui Putin, a acuzat NATO că ridică miza în conflict furnizându-i Kievului arme mai avansate.

”NATO ridică miza pentru că încă visează la o înfrângere strategică a Rusiei”, a declarat Narîşkin într-un interviu televizat pentru agenţia de ştiri RIA dat publicităţii miercuri.

”Dar asta nu se va întâmpla”, a mai adăugat acesta.

El a făcut aceste afirmaţii în contexul în care SUA pregătesc ultimul pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de circa 2 miliarde de dolari. Printre armele oferite ar urma să se afle, pentru prima dată, şi rachete cu o rază de acţiune de până la 150 km.

Washingtonul a ezitat până acum să furnizeze Kievului arme cu rază lungă de acţiune, aparent temându-se că acestea ar putea fi folosite în atacuri asupra Rusiei, ceea ce ar putea aduce Moscova şi NATO mai aproape de un conflict direct.

De asemenea, Narîşkin a criticat şi ultimele promisiuni ale Washingtonului de ajutor militar, afirmând că Moscova ”a luat notă de creşterea atât a volumului, cât şi a gamei echipamentului militar furnizat”.

El a mai adăugat că SUA şi aliaţii lor sunt ”hotărâţi să se războiască cu Rusia până la ultimul ucrainean”.

După promisiunile SUA, Germaniei şi mai multor alte state europene de a livra zeci de tancuri Ucrainei, oficiali ruşi precum ministrul de externe Serghei Lavrov şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au acuzat ţările NATO că şi-au asumat un rol mai activ în război.

Kievul şi Occidentul susţin că livrările de arme şi echipament militar sunt vitale pentru ajuta Ucraina să se apere împotriva a ceea ce susţin că este un război ilegal de agresiune declanşat de Rusia, care a trimis zeci de mii de militari în Ucraina în februarie anul trecut în ceea ce a numit o ”operaţiune militară specială”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Dacă Narîșkin grăit-a, grăit-a demiurgul… Numai că ăsta pe de urmă creează, nu fabulează ca un oligarh oligofren!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *