Politică

Nașul de cununie al fostului deputat Sergiu Sîrbu – cu plângere la CSP

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins ca fiind neîntemeiată adresarea fostului director al Administrației de Stat a Aviației Civile, Valentin Vizan, bănuit de spălare de bani. Ultimul s-a plâns pe acțiunile procurorului pe caz, însă adresarea lui Vizant și răspunsul primit din partea acuzatorului au fost examinate cu ușile închise pentru a nu prejudicia ancheta. Numele nașului fostului deputat Sergiu Sîrbu figurează și într-o anchetă, în calitate de partener de afaceri al Silviei Radu, cercetată, la fel, pentru spălare de bani, transmite Anticorupție.md.

Înainte de a-și expune argumentele, Valentin Vizant a cerut  recuzarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, pe motiv că obiectivitatea sa ar trezi suspiciuni.  Cererea sa a fost însă respinsă, iar Litivinenco a declarat că nu-l cunoaște pe Vizant, iar în afară de unele remarci generale în spațiul public, nu a avut nicio tangență cu acesta. Ulterior, membrii CSP au votat unanim pentru audierea cu ușile închise a părților, astfel încât, prin difuzarea unor informații, să nu fie prejudiciată urmărirea penală.  

Fostul director al Administrației de Stat a Aviației Civile, Valentin Vizant are statutul de bănuit într-un dosar penal inițiat pe faptul spălării de bani, dar susține că dosarul în care este vizat ar fi pornit la comandă.

După ce, în data de 15 august curent, oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliul lui Valentin Vizant, acesta a declarat că perchezițiile au fost operate fără niciun argument și că niciodată nu au existat pretenții la activitățile firmelor pe care le-a administrat de-a lungul anilor. De altă parte, acuzatorul Vadim Prisacari a concretizat pentru sursa citată că ancheta penală este în plină desfășurare, iar Vizant are statutul de bănuit, cu o ulterioară înaintare a învinuirii.

Procurorul Vadim Prisacari este acuzator și în cazul fostei ministre a Sănătăţii şi primăriţei interimare a municipiului Chişinău în perioada guvernării Partidului Democrat, Silvia Radu. Perchezițiile la domiciliul acesteia au fost desfășurate în aceeași zi cu cele de la casa lui Vizant, iar cei doi au avut mai multe proiecte de afaceri comune.

Din 2001 şi până în 2005, Valentin Vizant a fost secretar al Comisiei Electorale Centrale, iar în perioada 2005-2008 – director al Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile.

Ulterior, a activat ca director al Întreprinderii de Stat Poşta Moldovei. În 2014, Vizant s-a regăsit pe poziția a cincea în lista electorală a Partidului Patria, cu care politicianul Renato Usatîi s-a înscris în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Sursa: Anticorupție.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *