Politică

Natalia Gavrilița vrea că moldovenii care trăiesc în SUA să renunțe la viața de acolo și să se mute în cel mai sărac stat din Europa

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit, la Washington, cu un mic grup de simpatizanți PAS stabiliți în Statele Unite ale Americii.

Discuțiile au fost abstracte și au inclus provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul global actual și consecințele pe care le lasă războiul din Ucraina în domeniile prioritare pentru dezvoltarea țării. 

În acest sens, Natalia Gavrilița a lăudat acțiunie Executivului orientate spre diminuarea impactului crizelor generate de conflictul armat, insistând că, pe lângă gestionarea lor, autoritățile au reușit să-și îndeplinească promisiunile și obiectivele incluse în programul de guvernare, chiar dacă nivelul de trai al cetățenilor s-a înrăutățit.

Astfel, a fost obținut statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană – o realizare așteptată de cetățeni, care va aduce schimbări considerabile în procesul de modernizare a Republicii Moldova.

De asemenea, au fost întreprinse un șir de măsuri sociale, precum majorarea pensiei minime și a salariului minim, acordarea compensațiilor la gazele naturale și resursele energetice, reformarea programului de ajutor social.

În același timp, Guvernul va insista pe acțiuni care să încurajeze cetățenii de peste hotare să revină în țară.

Recent, Cabinetul de miniștri a avizat proiectul ce prevede scutirea diasporei de taxe la importul bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport.

Gavrilița către moldovenii care au o viață în SUA: „Avem nevoie de voi acasă, pentru a investi împreună în viitorul european al țării noastre”

„Tot ce am făcut până acum și continuăm să facem astăzi, are ca scop final creșterea nivelului de trai pentru oamenii noștri, crearea condițiilor necesare pentru ca cetățenii din diaspora să revină în Republica Moldova. Avem nevoie de voi acasă, pentru a investi împreună în viitorul european al țării noastre”, a spus Natalia Gavrilița.

Simpatizanții PAS care au participat la eveniment au salutat măsurile întreprinse de Gavrilița, exprimându-și speranța că dialogul dintre Guvern și diaspora va continua.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *