Politică

Natalia Gherman despre ACORDUL DE ASOCIERE R. MOLDOVA – UE

Declaraţia aparţine vicepremierului Natalia Gherman, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, prezentă la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Parteneriatului Estic, desfăşurată la Erevan, informează IPN.

Şefa diplomaţiei moldoveneşti a punctat recentele progrese în realizarea angajamentelor asumate în dialogul cu UE, printre care prezentarea Comisiei Europene a informaţiei despre acţiunile întreprinse de Republica Moldova pentru finalizarea implementării fazei a II-a a Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize. În cadrul şedinţei au fost discutate pregătirile către Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, inclusiv în contextul evoluţiilor din statele partenere în realizarea angajamentelor asumate în relaţiile lor bilaterale cu UE.

Natalia Gherman s-a referit la vocea societăţii civile pentru realizarea priorităţilor Parteneriatului Estic şi, în acest sens, a fost reiterată importanţa recomandărilor către Summitul de la Vilnius al Forului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic, care anul acesta va avea loc la Chişinău în perioada 4-5 octombrie curent.

Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Štefan Füle, a menţionat că în ceea ce priveşte Republica Moldova, parafarea în cadrul Summitului de la Vilnius a Acordului de Asociere cu UE – rămâne a fi unul dintre obiectivele comune şi un angajament personal al comisarului. „La Vilnius sperăm să auzim o noutate bună în privinţa avansării procesului de liberalizare a regimului de vize pentru Republica Moldova”, a declarat comisarul european. 

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *