Ultima oră

Natalia Gherman, una dintre cele 7 femei exemplare în politica globală

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, liderul UNDP și fostul premier al Noii Zeelande, Helen Clark, a ales șapte femei care aduc schimbarea pozitivă în lume.

Natalia Gherman a condus și a finalizat negocierile pentru parafarea Acordului de liber schimb și a asigurat decizia pozitivă a Parlamentului European cu privire la liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova, care va intra în vigoare în scurt timp.

Ministrul și-a început cariera diplomatică în primii ani de independență a Republicii Moldova față de Uniunea Sovietică, în 1991. Natalia Gherman a fost ambasador în Austria în perioada 2002-2006 și ambasador în Suedia, Norvegia și Finlanda, în 2006-2009. Tatăl ei a fost primul președinte al Republiciii Moldova și ar putea deveni în viitor un bun prim-ministru sau președinte, notează The Guardian.

Celelalte femei incluse în clasament sunt Nkosazana Dlamini-Zuma, președinte al Uniunii Africane, Bineta Diop, reprezentantul special al Uniunii Africane pentru femei, pace și securitate în Africa, Nafsiah Mboi, ministru al Sănătății din Indonezia, Sowmya Kidambi, directorul Societății de audit social, responsabilitate și transparență (SSAAT), departamentul de dezvoltare rurală din India, María Fernanda Espinosa Garcés, ministrul Apărării naționale din Ecuador și Zahra’ Langhi, co-fondatorul Platformei Femeilor libiene pentru Pace.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *