Ultima oră

Natalia Gherman va participa la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale ONU

În cadrul Segmentului Înalt al Adunării Generale ONU, șefa diplomaţiei de la Chişinău va susţine un discurs în care se va referi la priorităţile naţionale de dezvoltare, inclusiv în contextul avansării obiectivelor R. Moldova de integrare europeană, precum şi evoluţiilor politice şi de securitate în regiune.

Ministrul Natalia Gherman va avea luări de cuvânt la Summit-ul ONU privind clima, precum şi la Sesiunea specială a Adunării Generale ONU pe marginea Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare, cu referire la angajamentele R. Moldova de protecţie a mediului în plan internaţional şi, respectiv, perspectivele de dezvoltare a populaţiei R. Moldova. Oficialul moldovean va susține un discurs și la reuniunea de nivel înalt în cadrul Parteneriatului Guvernelor Deschise (OGP) unde va fi prezentată experienţa Republicii Moldova în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare a Mileniului, reforma administraţiei publice şi implementarea guvernării electronice.

De asemenea, ministrul Natalia Gherman va găzdui reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică-GUAM, ţara noastră deţinând preşedinţia acestei organizaţii pe parcursul anului curent.

Totodată, delegaţia R. Moldova va participa la reuniunile ministeriale ale Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN) şi Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), precum şi la reuniunea ministeriala OSCE dedicată situaţiei din Ucraina.

Pe lângă reuniunile ONU şi cele ministeriale, viceprim-ministrul Natalia Gherman va avea o serie de întrevederi bilaterale cu înalţi oficiali internaţionali şi miniştri de Externe din mai multe ţări partenere.

Segmentul Înalt al Adunării Generale ONU se desfăşoară anual, la sfârşitul lunii septembrie, la New York, şi întruneşte toţi liderii de state şi guverne din lume. Obiectivul sesiunii este de a pune în discuție evoluţiile globale în plan politic, de securitate, ale dezvoltării durabile şi respectării drepturilor omului şi principiilor Cartei ONU.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *