Externe

NATO a început supravegherea spaţiului aerian al Libiei

Avioanele NATO vor monitoriza spaţiul aerian al Libiei pentru a colecta mai multe informaţii de pe teren în vederea luării de decizii, a afirmat joi secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen, în timp ce miniştrii Apărării din cadrul Alianţei s-au reunit pentru a analiza opţiunile pentru Libia.

„Am extins supravegherea deasupra Mediteranei. Monitorizarea de către avioanele noastre a situaţiei ne va furniza o imagine mai bună despre ceea ce se întâmplă şi, desigur, aceasta va ameliora imaginea şi este o precondiţie pentru evaluarea situaţiei cu acurateţe”, a precizat Anders Fogh Rasmussen.

Avioane NATO trebuie să intre în spaţiul aerian al Libiei pentru a observa situaţia, având în vedere raza radarului. El a afirmat că fiecare avion Boeing E-3S va zbura deasupra Mediteranei timp de opt ore, înainte de a fi înlocuit cu alt avion.

NATO a mărit de asemenea numărul navelor maritime militare în zona de sud a Mării Mediterane. Rasmussen a spus că forţele Alianţei sunt pregătite pentru o eventuală intervenţie în Libia, doar că pentru asta au nevoie de mandatul ONU şi de susţinerea celorlalte state arabe din regiune. 

După Moldpres 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *