ExterneUE / Nato

NATO i-a prelungit mandatul lui Jens Stoltenberg cu încă un an

Marți, 4 iulie, NATO a decis să prelungească cu încă un an mandatul secretarului general Jens Stoltenberg, alegând să rămână cu un lider experimentat în timp ce războiul face ravagii la ușa alianței, în loc să încerce să ajungă la un acord asupra unui succesor, transmite Reuters.

Jens Stoltenberg, fost premier al Norvegiei, este liderul alianței transatlantice de securitate din 2014, iar mandatul său a fost deja prelungit de trei ori.

Decizia înseamnă continuitate la vârful NATO, în timp ce cei 31 de membri ai alinaței se confruntă cu dubla provocare de a sprijini Ucraina în respingerea invaziei Moscovei, evitând în același timp un conflict direct între NATO și forțele rusești.

Stoltenberg, în vârstă de 64 de ani, este considerat în general în cadrul alianței ca fiind un lider constant și urma să-și încheie mandatul de secretar general al Alianței de securitate transatlantică la sfârșitul lunii septembrie.

Într-un tweet, Stoltenberg a declarat că este onorat de decizia de prelungire a mandatului său până la 1 octombrie 2024.

„Legătura transatlantică dintre Europa și America de Nord a asigurat libertatea și securitatea noastră timp de aproape 75 de ani, iar într-o lume mai periculoasă, alianța noastră este mai importantă ca niciodată”, a spus Stoltenberg.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *