ExterneUcraina

Nava plină cu cereale din Ucraina ajunge în Turcia prin coridorul umanitar din Marea Neagră

Nava „Resilient Africa”, aflată sub pavilion Palau, a ajuns joi, 21 septembrie, în strâmtoarea Bosfor din Turcia, potrivit Reuters. Aceasta este prima navă încărcată cu cereale din Ucraina care a intrat și a ieșit din Marea Neagră folosind un coridor umanitar organizat de ucraineni, potrivit Stiripesurse.

Nava a plecat din portul ucrainean Ciornomorsk săptămâna aceasta cu 3.000 de tone de cereale, au anunțat autoritățile de la Kiev.

Luna trecută, Ucraina a anunțat organizarea unui „coridor umanitar” pentru a elibera navele blocate în porturile ucrainene de la începutul războiului. De asemenea, ucrainenii evită blocada instituită de ruși după renunțarea la acordul privind cerealele.

O altă navă, care se numește „Aroyat”, aflată tot sub pavilion Palau, va parcurge același traseu. Echipajul celor două nave este format din marinari din Ucraina, Turcia, Azerbaidjan și Egipt. Navele vor livra cerealele în Egipt și Israel, potrivit Ministerului Agriculturii din Ucraina.

Vapoarele folosesc coridorul care trece pe lângă coasta vestică a Mării Negre, în apropiere de România și Bulgaria. Acest lucru reprezintă un test al capacității Ucrainei de a redeschide rutele de transport maritim. În ultimele luni, rușii au lansat numeroase atacuri cu drone și rachete asupra infrastructurii portuare din Ucraina, atât de la Marea Neagră, cât și de la Dunăre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Dupa cum s-a vazut dupa incidentul cu explozia uneu nave care cara cereale din Ucraina, aceste nave sunt CIURUCURI, ultimele epave existente in lume, care nicaieri in alta parte nu ar fi primite sa faca serviciu. Aceste nave Ucraina le ia de “BUNE” si isi face treaba cu ele atat cat se poate. Dupa cate am auzit, nici cerealele nu mai apartin Ucrainei, ci SUA, drept plata pt armamentul oferit in razboi. Cu ce era sa plateasca si Ucraina ? Cu cereale, simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *