CSI / Rusia

Navalnîi îl atacă pe Putin direct din închisoare: „Un nebun și-a înfipt ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea – acest bandit nebun”

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct din închisoare, spunând că președintele rus este un nebun care a provocat „războiul stupid” din Ucraina pe baza unor minciuni, informează Reuters.

„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat”, a spus Navalnîi prin videoconferință din colonia penală în care este încarcerat. „Acest război a fost construit cu minciuni.”

Navalnîi, de departe cel mai important lider al opoziției din Rusia, a făcut apel împotriva sentinței prin care a fost condamnat în martie la 9 ani de închisoare pentru fraudă și sfidarea curții, care se adaugă la cei 2 ani jumate pe care trebuia deja să îi petreacă după gratii.

Intrerupt în repetate rânduri de judecător, Navalnîi a descris „faptele” de care este acuzat drept „minciuni”, pe care le-a comparat cu cele emise de Putin pentru a justifica invadarea Ucrainei din 24 februarie.

Navalnîi: „Ce vreți să realizați? Veți suferi cu toții o înfrângere istorică”

„Ce vreți să realizați? Vreți controlul pe termen scurt, să luptați împotriva viitoarelor generații, să luptați pentru viitorul Rusiei?” a întrebat Navalnîi adresându-se curții de justiție. „Veți suferi cu toții o înfrângere istorică.”

Navalnîi a spus că Rusia lui Putin este condusă de hoți și criminali care au devenit inamici ai poporului rus. „Un nebun și-a înfipt ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea – acest bandit nebun”.

Kremlinul a respins de fiecare dată acuzațiile lui Navalnîi despre Putin, despre care a spus că a câștigat cinstit numeroase alegeri începând din anul 2000 și că este cel mai popular politician din țară.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *