ActualitateEconomie

Navele ucrainene din Marea Neagră au fost asigurate de o companie britanică

Navele comerciale care navighează din porturile ucrainene de-a lungul așa-numitelor coridoare temporare din Marea Neagră sunt asigurate de o companie din Marea Britanie, a anunţat postul turc de televiziune TRT Haber preluat de Rador Radio România, citând afirmaţiile ambasadorului Ucrainei în Turcia, Vasili Bondar. “Pentru a crea un nou coridor, regiunea a fost curățată de mine și au fost achiziționate asigurări pentru nave de la o companie britanică. Acum prin intermediul acestuia vor putea fi transportate nu numai alimente, ci și alte produse” – a spus Bondar.

Potrivit afirmaţiilor ambasadorului, din septembrie 2023, numai din Odesa au plecat peste 500 de nave și au fost transportate 14 milioane de tone de produse. În același timp, potrivit lui Bodnar, cea mai mare parte a produselor agricole din Ucraina este exportată în Europa pe calea ferată.

Menţionăm că, pe 6 ianuarie, în portul turcesc Ereğli, pescarii au găsit o mină maritimă în plasele lor.

Transportul în această zonă a trebuit să fie blocat temporar până când obiectul periculos a fost identificat și neutralizat. Anterior, pe 23 noiembrie, Turcia, Bulgaria și România au discutat despre eforturile de combatere a minelor ucrainene din Marea Neagră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *