Actualitate

Ne așteaptă o săptămână cu temperaturi moderate și ploi de scurtă durată

Săptămâna care a început se anunță cu temperaturi moderate, care nu vor depăși maxime de 28 de grade Celsius, izolat cu ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, transmite Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), potrivit MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, marţi, 14 iunie, se aşteaptă valori termice diurne situate între 23-28 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va ajunge până la 18 grade. Tot mâine, mai cu seamă în regiunea de centru a ţării, se aşteaptă ploi cu descărcări electrice.

Miercuri, prognozele arată temperaturi mai scăzute, dar nu cu mult, care vor reveni la mai cald, începând de joi. De vineri, 17 iunie, pe întreg teritoriul ţării se anunţă ploi, care vor purta diferit caracter de intensitate, în funcţie de zonă geografică.

Conform SHS, căldurile caniculare se aşteaptă se revină din săptămâna următoare.

Conform datelor observaţiilor multianuale, iunie este în fond cea mai ploioasă lună a anului. Cantitatea medie lunară de precipitaţii pe teritoriul țării constituie 62-95 mm, iar numărul zilelor cu precipitaţii este de 10-13 zile. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *