Sănătate

Ne pregătim de Postul Paștelui

Postul presupune să renunți la produsele de origine animală, dar nu este indicat să o faci de la o zi la alta, pentru că te vei alege cu dureri de cap și de stomac. Elimină treptat din dietă carnea și produsele lactate și vei rezista mai bine tentațiilor în Postul Paștelui. Ca să îți obișnuiești organismul cu mai puțină mâncare și să faci față mai bine tentațiilor, poți începe să mănânci porții mai mici. Îți vei pregăti, astfel, stomacul pentru post și vei învăța să te saturi și fără să mănânci carne la masă.

Pe măsură ce se apropie postul, încearcă să îți pui la punct o alimentație cât mai sănătoasă, fără prăjeli sau dulciuri. Salatele, supele cremă, sucurile naturale, fructele și alte produse naturale nu ar trebui să îți lipsească de pe masă. Trebuie să știi că dulciurile și mâncărurile bogate în grăsimi nesănătoase îți dezechilibrează nivelul zahărului din sânge și te fac să ai pofte nesănătoase. În aceste condiții, îți va fi foarte greu să te abții de la carne și alte produse de origine animală. Atitudinea este foarte importantă în timpul Postului Paștelui.

Nu te gândi că urmează să faci un sacrificiu uriaș sau că îți va fi greu, ci concentrează-te pe faptul că este o modalitate de a-ți curăța organismul și de a te apropia de Dumnezeu. Caută rețete vegetariene și gândește-te ce vei mânca dimineața, la prânz și seara. Nu uita de gustări, pentru că este important să ai cu ce să îți potolești foamea, fără să simți nevoia să îți strici postul. Migdalele, nucile, merele, curmalele sunt gustări potrivite, care îți vor alunga pofta de dulce și te vor face să te simți plină.

Înainte să ții un post care durează mai mult de câteva zile, este bine să mergi la medic și să vezi dacă organismul tău este pregătit pentru asta. Asigură-te că nu ai deficit de vitamine, că nu iei medicamente care te-ar putea afecta și vei preveni apariția complicațiilor. Postul Paștelui te va ajuta să elimini și toxinele, dacă adopți o dietă sănătoasă, fără grăsimi, dulciuri și cu produse cât mai naturale. De altfel, orice schimbare în dietă poate veni cu dureri de cap, amețeli, diaree, oboseală și alte simptome neplăcute. Dacă reziști câteva zile, vei reveni la normal pe măsură ce organismul tău se va obișnui cu noua alimentație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *