CSI / Rusia

Nebunie totală la televiziunile rusești: Un copil de 6 ani care și-a pierdut tatăl în război primește cadou un smartwatch de la autorități

Televiziunile rusești au difuzat un reportaj despre cazul tragic al unui copil de doar 6 ani care și-a pierdut tatăl, arătând însă o „consolare” pregătită pentru acesta de autorități: un smartwatch.

Saveli a primit și prăjituri de la polițiști după ce și-a pierdut tatăl în război.

„Visurile se împlinesc de Anul Nou. Saveli Trokai, un copil în vârstă de 6 ani din Kostroma, știe sigur asta. Băiatul, al cărui tată a murit în operațiunea militară specială, a scris o scrisoare pentru ”Pomul Dorințelor” al poliției. Directorul unuia dintre departamentele din cadrul Ministerului de Interne a citit scrisoarea sa și a trimis un cadou la Kostroma pentru Saveli”, începe reportajul difuzat de Rossiya-1, unul dintre cele mai populare canale TV din Rusia.

„Pomul dorințelor” este o tradiție a autorităților ruse în preajma sărbătorilor de iarnă, copiii din întreaga țară putând trimite scrisori cu diferite lucruri pe care și le doresc, în mod asemănător cum în alte țări trimit scrisori lui Moș Crăciun.

Un astfel de copac se află și la Kremlin, autoritățile ruse prezentând luna trecută o înregistrare video despre care afirmă că arată cum președintele Vladimir Putin i-ar fi răspuns personal la telefon unuia dintre copiii care ar fi trimis o scrisoare.

Reportajul difuzat de Rossiya-1 trece apoi la „biroul regional al Ministerului de Interne” din Kostroma, capitala regiunii cu același nume care se află la confluența fluviului Volga cu râul Kostroma în centrul Rusiei, arătând „un pom împodobit, un buchet de flori, cadouri și dulciuri”.

„Îl așteaptă pe eroul zilei”, afirmă reportajul, arătând apoi imagini cu copilul și mama sa ajunși la sediul ministerului împreună cu sora de doar două luni a lui Saveli.

„Cei doi frați ai săi, Filip și Matei, au rămas acasă”, anunță reportajul, urcând numărul copiilor soldatului ucis în „operațiunea militară specială” declanșată de Putin la 4.

Un smartwatch și o mașină de jucărie, consolare pentru pierderea tatălui în Ucraina

„Iar tatăl său a murit în Donbas, apărând țara sa natală”, amintește cea care narează secvențele video, afirmând apoi că Saveli „este un pic emoționat” când vede un general în persoană, „dar că zâmbește tot timpul”.

Reportajul prezintă apoi procesul prin care autoritățile răspund scrisorilor alese din „Pomul dorințelor” și afirmă că Saveli a fost cel care a cerut un smartwatch înainte de Anul Nou, o sărbătoare mai importantă pentru ruși decât Crăciunul.

„Fiule, nici mama ta n-are unul din ăsta”, îi spune generalul de poliție Alexandr Arapov copilului în timp ce deschide cadoul pentru el. „Vă urez ție și copiilor dumneavoastră sănătate și succes în tot ceea ce faceți”, îi transmite ofițerul văduvei ruse, dând asigurări că poliția îi va ajuta în măsura posibilităților.

Reportajul arată apoi că Saveli a primit cadou și o dubă de poliție de jucărie și că a fost dus într-un tur al biroului Ministerului de Interne, „fiind sincer interesat de tot ce a văzut”.

„Întrebat ce vrea să devină când va fi mare, el a răspuns că soldat”, mai afirmă reportajul difuzat de canalul Rossiya-1.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *