Ultima oră

Neformal. Despre Călin Vieru

Tinereţea

Crede că o mulţime de oameni îşi distrug zilele prin felul deşert şi steril de a fi, de aceea nu vrea să fie aidoma lor. Nu-i place viaţa tihnită şi aşezată. Mintea şi uşa le ţine tot timpul deschise pentru ceva nou. Pentru că, în mişcare e cheia tinereţii.

Dragostea

A fost fericit, însă toate s-au consumat. Se resemnează la gândul că, de când Dumnezeu a despicat omul în două, nu este el singurul care îşi mai caută propria jumătate.

Stilul de viaţă

A mânca înseamnă a aduce în faţă ceea ce trebuie lăsat în spate. Nu bea, nu fumează şi este vegetarian. Face câte o raită, de trei ori pe săptămână, la Complexul „Niagara” şi practică sportul zilnic acasă. Se consideră un om sănătos, dornic de emoţie şi de romantism.

Scrisul

A citit aproape tot ce a scris tatăl său, Grigore Vieru, a acordat zeci de interviuri pentru diferite publicaţii, a gustat cam din toate experienţele şi dramele omeneşti, a trecut prin business şi politică… Acum zice că ar fi tentat să scrie despre toate acestea – nu în versuri, în proză.

Papionul

A adus până şi în parlament acest accesoriu. Nu are consilieri vestimentari, dar aşa a hotărât el, că cravata nu are ce căuta în garderoba unui bărbat. De aceea a ales să poarte o bucată de stofă mai mică.

„Jucăriile”

Dintre automobile, preferă Lexus 300 şi Jaguar-ul, dintre telefoane – Nokia şi Vertum. Dintre femei? – îi plac blondele cu ochii albaştri sau verzi.

La discuţie au participat: Tatiana Corai, Sorina Ştefârţă, Arcadie Gherasim, Gheorghe Budeanu, Ion Surdu, Victoria Puiu, Irina Papuc, Ion Macovei, Oleg Carp, Ala Coica, Nicolae Roibu, Pavel Păduraru, Nelly Gâştemulte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *