ActualitateEconomie

Negocieri la Boeing pentru oprirea grevei generale

Compania Boeing este nerăbdătoare să revină la masa negocierilor şi să ajungă la o înţelegere cu lucrătorii de la fabricile sale de pe coasta de vest a SUA, care au intrat în grevă vineri, cea mai recentă criză pentru un producător de avioane aflat sub atenţia atentă din partea autorităţilor de reglementare şi a clienţilor americani, după ce un panou fix de uşă al unui avion 737 MAX s-a desprins în timpul zborului, în ianuarie, relatează Reuters.

Crizele tot mai mari au lovit acţiunile Boeing şi au declanşat o schimbare în conducere. Acţiunile au scăzut vineri cu 2,3%, iar de la ânceputul acestui an cu aproape 38%, Boeing pierzând 58 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă. Atât compania, cât şi sindicatul au indicat că sunt dispuşi să reia negocierile în curând. Aproximativ 30.000 de membri ai Asociaţiei Internaţionale a Maşinilor şi Lucrătorilor din Aeronautică (IAM), care produc cel mai bine vândut 737 MAX şi alte avioane Boeing în zonele Seattle şi Portland, au votat pentru primul lor contract complet în 16 ani, iar 94,6% l-au respins şi 96% au fost în favoarea unei greve. . ”Este vorba despre lupta pentru viitorul nostru”, a spus Jon Holden, care a condus negocierile pentru cel mai mare sindicat al Boeing, înainte de a anunţa rezultatul votului de joi seară.

Sindicatul se va întoarce la masa discuţiilor cât de repede poate, a spus Holden reporterilor, fără să spună cât timp crede că va dura greva sau când vor fi reluate discuţiile. Agenţia de rating Fitch a spus că o grevă prelungită ar putea avea un impact operaţional şi financiar semnificativ, crescând riscul de retrogradare. Boeing a spus că este gata să revină la masa negocierilor, semn că ar putea îmbunătăţi oferta sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *