ActualitateExterne

Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu au loc ”sub nicio formă”. Kievul s-a retras din procesul de negocieri

Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu au loc ”sub nicio formă”, deoarece Kievul s-a retras efectiv din procesul de negocieri, a declarat marți viceministrul de Externe Andrei Rudenko. 

„Nu, negocierile nu sunt în desfășurare. Ucraina practic s-a retras din procesul de negociere”, a declarat Andrei Rudenko, potrivit agenției Interfax.

Totodată, Rudenko a subliniat că negocierile nu sunt purtate „sub nicio formă”.

Tot la începutul lunii mai, Vladimir Medinski, consilierul președintelui Rusiei a declarat că negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina nu s-au oprit, ci că ar avea loc la distanță. 

Oficial ucrainean: Orice negocieri cu Rusia sunt „suspendate” din cauza mentalității Moscovei

Negocierile cu Rusia pentru rezolvarea conflictului au fost suspendate, pentru că ”Moscova este încă în mentalitatea ei stereotipă”, a declarat Mikhailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit CNN.

De asemenea, Podoliak a respins orice concesii teritoriale.

„Războiul nu se va încheia dacă dăm acolo unele dintre teritoriile noastre. Acest lucru nu este acceptabil pentru Ucraina și nu va fi acceptat de societatea ucraineană. Minsk-2 ar putea fi semnat de un alt președinte. Președintele Zelenski nu îl va semna. Pentru că orice Minsk-2 este o amânare a războiului, chiar mai distructivă”, a mai declarat Mikhailo Podoliak.

Volodimir Zelenski: ”Dorința Ucrainei de a negocia scade cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol”

Răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce privește negocierile cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase de atrocități comise de ruși, declara, în urmă cu câteva zile liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, într-un discurs online adresat studenților universitari francezi.

„Suntem pregătiți să purtăm aceste negocieri, aceste discuții, atâta timp cât nu este prea târziu. Cu fiecare nou Bucha, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraș în care există zeci de morți, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia, precum și posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit CNN.

De asemenea, președintele Ucrainei și-a exprimat convingerea că țara sa va câștiga războiul și va recupera toate teritoriile care aparțin Ucrainei.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *