Moldova

Negruță: Dosarul penal nu este motivul DEMISIEI mele

Dosarul penal nu este motivul demisiei mele. Dacă orice demnitar se ține cu dinții de funcția sa, eu nu o fac. Dosarul este unul politic si este atât de minor încât nu poate provoca un ministru să-și dea demisia”, a declarat Negruță cu referire la dosarul penal în cazul Pantelei Sandulache, care, conform lui, „își va avea sfârșitul ca toate dosarele politice”. 

Fostul Ministru a declarat că urmează să-și acorde răgaz pentru o perioadă nedeterminată de timp până la căutarea unui nou post de muncă. Până atunci, însă, el urmează să petreacă mai mult timp cu familia și să citească. „Lăsați-mă să visez și vă spun mai târziu ce planuri am pe viitor”, a declarat Negruță, întrebat de domeniul în care planifică să se angajeze.

„Ministerul Finanțelor este o instituție specifică având treabă cu banii publici, totuși am reușit să facem din bani puțini lucruri mari. Putem constata cu ușurință că finanțele publice sunt mai sănătoase decât în anul 2009, iar proiectele realizate în acești patru ani vor da rezultate și vor duce la descentralizare”, a declarat fostul ministru.

În același timp, Negruță a recunoscut că a avut un anumit disconfort din punct de vedere profesional, care l-au motivat să-și ceară demisia. Conform lui, unele lucruri care au fost promovate în acești patru ani, au participat la zădărnicirea și reducerea efectului reformelor realizate, precum metodele indirecte de evaluare și de taxare a bunurilor, sau persoanele care nu au plătit impozitele.

Timpul.md (A.G.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *