Politică

Negruță l-a SUSPENDAT din funcție pe Vicol

Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către şeful interimar al Procuraturii Anticoruţie, Ruslan Popov.

Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, va fi adus, astăzi, la Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei. Procurorii vor cere prelungirea mandatului de arestare pe numele său. Anterior, pe numele lui a fost emis un mandat pe un termen de 20 de zile. Nicolae Vicol a fost reţinut pe 15 februarie de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. Şeful Fiscului este bănuit de corupere pasivă, abuz în serviciu şi interceptarea ilegală a telefoanelor subalternilor săi.

Anterior, au fost făcute publice şi o serie de interceptări telefonice ale lui Nicolae Vicol. În înregistrările audio, Vicol ar mai discuta cu vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, preşedintele CEC, Iurie Ciocan şi alţi funcţionari de stat.Procuratura Generală a intentat un dosar penal pe marginea acestui caz.

Nicolae Vicol respinge toate acuzaţiile şi spune că este victima unor răfuieli politice. Vicol a fost numit în funcţia de şef al Fiscului, în luna august a anului trecut.

publika.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *