Actualitate

Negruţa, PUS SUB ÎNVINUIRE. Riscă până la şase ani de închisoare

"Negruţa este învinuit de abuz de serviciu. Acesta a fost invitat şi i s-a adus la cunoştinţă învinuirea. Respectiv a fost audiat. Acesta a făcut declaraţiile corespunzatoare şi, respectiv, urmează ca ele toate să fie verificate şi raportate cu materialul probator. Nu avem temei pentru a presupune că Negruţa ar putea să împiedice sau să intervină în dosar", a declarat Popov.

Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, este bănuit de procurori că ar fi încălcat legea în cadrul dosarului Sandulachi. Acesta a fost intentat după ce fostul membru al PLDM Pantelei Sandulachi a primit 400 mii euro, drept prejudiciu acordat de stat pentru tergiversarea unui dosar penal, în cadrul căruia acesta era cercetat.

Ministerul Finanţelor a achitat prejudiciul, chiar dacă decizia judecătorului nu era definitivă. După ce Sandulachi a primit banii, procuratura a atacat decizia la CSJ.

Potrivit articolului 327 din Codul Penal, care se referă la abuzul de putere sau abuzul de serviciu, Negruţa riscă până la şase ani de închisoare.
 
Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *