Internațional

Nelson Mandela va fi înmormântat astăzi în satul său natal

La ceremonia funerară participă peste 4.500 de oaspeţi, printre care şi oficiali străini, precum prinţul Charles al Marii Britanii, fostul preşedinte american Bill Clinton şi vedeta de televiziune Oprah Winfrey.

În Qunu are loc ultima ceremonie funerară, transmisă de televiziunea de stat. Şi asta pentru ca milioane de oameni din întreaga lume să aibă şansa de a-l însoţi pe Mandela pe ultimul său drum.

Ceremonia a început în această dimineaţă, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela a fost transportat de la casă sa spre un cort mare alb, construit special pentru acest eveniment.

Înmormântarea propriu-zisă va avea loc în cea mai strictă intimitate, după tradiţiile tribului din care a făcut parte Mandela. Doar aproximativ 430 de membri ai familiei şi prieteni ai eroul luptei împotriva segregării rasiale se vor deplasa la locul unde va fi înhumat. Presa nu va avea acces. Peste 12 mii de reprezentanţi ai Forţelor Naţionale de Apărare au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică.

Ieri, trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela a fost dus din Pretoria în satul său natal Qunu, din provincia Eastern Cape. După ce a ajuns pe aeroportul din oraşul Mthatha, sicriul a fost pus pe afetul unui tun, în timp ce militarii au intonat imnul naţional.

Nelson Mandela s-a stins din viaţă pe 5 decembrie la vârsta de 95 de ani. 

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *