Actualitate

Nemerenco vine cu precizări privind cazul ambulanței oprite în trafic pentru a permite trecerea cortegiului oficial: „Acest caz nu a avut nicio influență asupra situației pacientului”

„Centrul de asistență medicală urgentă prespitalicească a primit prin intermediul 112 o solicitare iar solicitarea nu a fost catalogată drept una de urgență maximă, nici chiar cod portocaliu sau rosu și a fost trimisă echipa doar cu felcerul” a spus Nemerenco.

Ministrul Sănătății afirmă că pacienta era o femeie care avea dureri de cap și amețeli în urma unei traume suferite acum trei zile. Astfel, felcerul a decis să ducă pacienta la spital pentru a fi consultată de un medic.

„Ambulanța a ajuns la colțul acestor străzi, aflându-se la 100 de metri de departamentul de primire a Institutului de Medicină de Urgență. În acel moment, cortegiul era în mișcare, ei au așteptat 40 sau 45 de secunde, dupa care au predat pacientul. Acest caz nu a avut nicio influență asupra situației pacientului” a mai adăugat ministrul Sănătății.

În cadrul emisiunii de la ProTV, Natalia Gavrilița a spus că polițistul a acționat corect atunci când a oprit ambulanța.

„Ceea ce s-a întamplat este că mașina de poliție, ați văzut, care era în fața cortegiului a început deja virarea la stanga și s-a angajat deja în această manevră. Oprirea unui cortegiu când este deja în plină manevră, de fapt, putea crea o situație de accident. Polițistul a acționat corect” a declarat Gavrilița.

Acum trei zile, pe Facebook a apărut un filmuleț în care un polițist oprește o ambulanță cu girofarul pornit, pentru a permite trecerea unui convoi oficial de automobile. Initial, poliția a declarat că ambulanța nu se afla în misiune și nu transporta niciun pacient, iar semnalele speciale de avertizare nu erau puse în funcțiune. Cu toate acestea, în video se aude cum medicul din ambulanță i-a spus polițistului că transportă un pacient.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *