Actualitate

Nepoata lui Vlad Filat deține o vilă de peste un milion de euro lângă Geneva

Localitatea Les Mermes, Veigy-Foncenex, Franța. Curtea este păzită, marcată cu semne „proprietate privată” și însoțită de mai multe imagini cu câini.

Rosca A. scrie pe o căsuță poștală. Numele complet este Ana Roșca, iar după căsătorie – Ana Budilivschi. Ea este fiica fostului secretar general al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Victor Roșca, fostul cumnat al lui Vladimir Filat, scrie LiberTV.

În spatele cutiei poștale se ascunde un dosar de corupție și spălare de bani.

În 2016. Atunci, s-a aflat că fostul prim-ministru Vladimir Filat ar fi obținut o casă în Franța de la o corporație străină. Informațiile apăruseră în urma perchezițiilor la sediul IPTEH, făcute în cadrul dosarului „Furtul Miliardului”.

Persoanele de legătură în acest caz au fost Ana Roșca și Ion Rusu, fostul naș al lui Filat.

Între timp, o parte dintre informațiile despre tranzacția vilei au fost publicate și de către alte instituții media, asta după ce fostul avocat al lui Filat a făcut publice mai multe date, fiind în conflict deschis cu fostul său client.

Contractul de vânzare-cumpărare a locuinței a fost încheiat între Ana Roșca și foștii proprietari, o familie din Emiratele Arabe Unite. RISE Moldova a aflat că o copie a acestui acord a fost găsită de procurorii moldoveni în urma perchezițiilor efectuate la sediul IPTEH SA din Chișinău.

Ana Roșca. Foto: linkedin.com/AnaRosca



Vila a costat 1,24 milioane de euro, însă, plus taxe, suma a urcat la 1,33 milioane de euro.

În perioada tranzacției de peste un milion de euro, Ana Roșca avea 25 de ani și era studentă în Elveția. Ea le-a prezentat notarilor francezi o adresa de domiciliu din Chișinău, fiind de fapt casa părinților ei, Victor și Rada Roșca.

Continuarea articolului citește pe: Rise.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *