Politică

Nesimțire fără margini! Vasnețov e convocat la MAEIE după ofensele aduse de Moscova Maiei Sandu

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat, din nou, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în urma ofenselor reprezentantei oficiale a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, în adresa șefei statului Maia Sandu.

Despre aceasta a anunțat ministrul Nicu Popescu, comentând retorica agresivă a Moscovei față de Republica Moldova în ultima perioadă.

„Retorica agresivă este o retorică inacceptabilă. După ultimele declarații ale doamnei Zaharova, ambasadorul rus a fost convocat la MAEIE, unde i-a fost înmânată o notă de protest pentru aceste ofense directe aduse președintei Republicii Moldova”, a declarat Popescu în cadrul unei emisiunii de la Jurnal TV.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a lui Lavrov, a criticat declarațiile șefei statului, Maia Sandu, precum că Rusia a lăsat țara în frig și întuneric. Zaharova a lansat un atac dur la adresa președintelui, întrebând ce a făcut „cetățeana României” pentru cetățenii Republicii Moldova și afirmând că Rusia a ajutat întotdeauna Chișinăul, însă în schimb „autoritățile moldovenești propagă rusofobia la comanda Occidentului”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *