CSI / Rusia

Neue Presse: Beția este „frâna economică” a Rusiei

Potrivit statisticilor, în fiecare an, un rus consumă circa 19 litri de alcool. Fiecare al cincilea deces în rândul bărbaţilor se datorează alcoolismului. Totodată, speranţa medie de viaţă a bărbaţilor ruşi este de 60 de ani, în timp ce în Germania – 75 de ani.

83% din crime în Rusia au loc din cauza consumului de alcool.

„Berea fără votcă – bani aruncaţi pe vânt” – spune o glumă populară în Rusia.

Beţiile au ajuns în Rusia un flagel naţional şi o frână economică, ”tradiţie” care datează încă din timpul erei sovietice. „Aproximativ o treime din recolta era pierdută în URSS deoarece muncitorii din colectivele agricole petreceau în timpul programului”, – spune autorul.

În urmă cu doi ani, un miliardar rus s-a plâns de faptul că 80% din populaţia ţărănească nu este aptă de muncă din cauza alcoolismului, şi a numit situaţia „o tragedie a economiei naţionale”.

În ceea ce priveşte campanile anti-alcool ale statului, ruşii le-au tratat întotdeauna negativ, spune Dahl. Combaterea alcoolismului a fost încercată de Mihail Gorbaciov, motiv pentru care ultimul preşedinte al URSS a fost ridiculizat de public. „Ruşii l-au tratat cu suspiciune pe acest politcian, găsindu-l mai carismatic pe beţivanul Boris Elţîn” – conchide autorul Neue Presse. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *