Externe

Nevzlin: Ministrul Apării din Rusia, Șoigu ar fi suferit un atac de cord. 20 de generali ruși au fost reținuți

Leonid Nevzlin , fostul coproprietar al companiei petroliere Yukos , a declarat pe blogul său că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu , a avut un atac de cord masiv. Nu există o confirmare oficială a acestui zvon.

„Șoigu este în afara jocului, poate că va deveni invalid dacă supraviețuiește. A avut brusc un atac de cord masiv, este la terapie intensivă, conectat la aparate. Există zvonuri că un atac de cord nu ar fi putut avea loc din motive naturale ” , a spus Nevzlin pe Twitter.

Trebuie remarcat faptul că nu este prima dată când ministrul rus al apărării Serghei Şoigu este trimis într-un pat de spital sau pensionat . În martie, el nu a apărut în public timp de 13 zile, iar acest lucru a stârnit un val de zvonuri despre sănătatea lui. Pe 8 aprilie, Shoigu a fost văzut la înmormântarea lui Jirinovski.

Leonid Nevzlin, citând sursele sale, a împărtășit și alte informații privilegiate. Potrivit acestuia, 20 de generali ai Ministerului Apărării au fost arestați în Rusia. Arestările sunt legate de „deturnarea totală a fondurilor pentru pregătirea conducerii ucrainene și a populației pentru întâlnirea solemnă a armatei eliberatorilor din Rusia ” .

„Din 2014, aproximativ 10 miliarde de dolari alocați de Putin pentru pregătirea unui blitzkrieg au fost furate ”, a spus Nevzlin.

Soarta unuia dintre asociații lui Dmitri Medvedev este de neinvidiat – Arkady Dvorkovich este în arest la domiciliu. Nevlin i s-a spus despre acest lucru de către o sursă din FSB. Nici această informație nu a fost confirmată oficial.

„Se așteaptă să depună mărturie împotriva colegilor și prietenilor săi. Surse din FSB spun că, dacă nu încheie o înțelegere cu ancheta, va fi transferat la centrul de arest preventiv Matrosskaya Tishina sau Lefortovo ”, a spus Nevzlin.

Dvorkovich a părăsit postul de președinte al Fundației Skolkovo pe 18 martie 2022 și a decis să se concentreze pe dezvoltarea proiectelor educaționale. Observatorii au atribuit acest lucru lipsei de voință a oficialului de a sprijini războiul împotriva Ucrainei.

https://reform.by/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *