Actualitate

NEWS ALERT: Mai multe întreprinderi municipale urmează să fie lichidate. Motivul este neașteptat

Aceasta pentru că ele întreprinderi nu fac nimic altceva decât să stoarcă banul public. Declarația a fost făcută în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Silvia Radu a menționat că aceste întreprinderi vor trebui lichidate inclusiv pentru că nu aduc niciun beneficiu prin activitatea lor. „Sunt convinsă că acești bani care vor fi economisiți în urma acestor simplificări vor putea fi alocați în vederea soluționării tuturor problemelor sociale pe care le avem în agenda Primăriei”, a spus primarul interimar.

De asemenea, Silvia Radu susține că este o sperietoare pentru oamenii corupți și pentru cei care nu-și fac munca așa cum trebuie. „Eu întotdeauna respect munca și dedicația oamenilor și încerc să fiu echidistantă în ceea ce ține de atitudinile personale la serviciu. Este important ca să avem principiul de profesionalism și atunci nu o să existe sperietori”, a spus primarul interimar.

În ceea ce ține de declarațiile simbolice de unire cu România, semnate de mai multe localități din Republica Moldova, Silvia Radu susține că semnarea lor reprezintă un lucru democratic. În calitatea sa de primar interimar, funcționara a menționat că nu ar dezbina chișinăuienii după ideea unirii pentru că alesul municipal reprezintă interesele tuturor locuitorilor capitalei.

Vineri, 16 februarie, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, a anunțat că renunță la mandat. Acesta a declarat că decizia este luată în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar şi împotriva sa.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, Primăria mun. Chișinău a transmis Comisiei Electorale Centrale demersul său de demisie zilele trecute.

CEC încă nu și-a făcut publică decizia cu referire la caz și nici la eventualitatea alegerilor anticipate în urma expirării mandatului de primar general al municipiului Chișinău. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *